Dulceata de coacaze negre fara fierbere

de Ksenya in Conserve, 17 Iul 2015 | 7049 vizualizari

 

Este o reteta de dulceata aparte ,foarte parfumata.Avantajul ei este ca, isi pastreaza toti nutrientii intacti.Este foarte buna in : anemie, surmenaj, insuficienţă cardiacă şi respiratorie, pneumonie, gastrită, hipertensiune arterială, ulcer, colită, diaree cronică, dizenterie, boli reumatice, pielonefrite, celulită, ateroscreloză, obezitate, tulburări circulatorii, boli oculare, insomnii şi afectiuni ale sistemului nervos. - sursa proprietati , csid.ro . Apelati cu incredere la ea atunci cand sunteti raciti si faceti febra.Este o minune!
V-o recomand cu placere.:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de coacaze negre
  • 1,5 kg zahar + 3-4 linguri pentru capac.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de coacaze negre fara fierbere:

Coacazele le spalam si le curatam de codite,le lasam la scurs ,apoi  le intindem pe un prosop si le lasam la zvantat.

Intr-un  castron de plastic sau sticla ,zdrobim coacazele cu o parte din zahar  apeland la un zdobitor ( eu l-am folosit pe cel  de la mojar).Apoi adaugam si cealalta parte de zahar si zdrobim pana transformam bobitele intr-o pasta.Amestecam ,acoperim castronul cu un prosop .

Se lasa cam 2-3 zile.In acest timip trebuie amestecat  de cateva ori.Eu am repetat procedura cam 4-5 ori pe zi,astfel se va topi zaharul.A 3-a zi se v-a umple borcanele spalate si srerilizate  lasand  loc de 1 deget ,spatiu pentru a acoperi cu zahar,astfel se v-a forma un capac . Se infileteaza si se dau borcanele la racoare beci sau frigider.Nu va faceti griji,dulceata nu v-a fermenta daca parcurgeti toti acesti pasi.Foarte important! Nu uitati  trebuie amestecata dulceata,altfel v-a fermenta.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru a pastra cat mai mai multi nutrieni evitati sa dati boabele prin masina de tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze negre fara fierbere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Ksenya 1

19.07.2015, 09:31

Cris2711 ,teleportez un borcan

navidad_2017 1

04.01.2017, 03:28

Amintiri din copilarie... Si "malina" si "smorodina" puse de Nana cu zahar la borcan, treceau la sfarsitul vacantei, granita pe la Ungheni, spre Romania...

abstract01 1

24.12.2019, 00:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pateu de peste